Ord i minuten

Hur många ord i minuten klarar du av att skriva?

Hur många ord i minuten klarar du av att skriva på ditt tangentbord. Använder du dig av den allt för välkända pekfingervalsen eller har du lärt dig touch typing med korrekt fingersättning? Var smart och träna upp dina färdigheter här, undvik samtidigt att tjuvkika på tangentbordet.

Ditt resultat

Jag kan skriva0ord i minuten
Utmana dina vänner och skryt om hur snabb du är genom att lägga till nedanstående kod på din webbsida

Hur många ord i minuten klarar du? Testa dig...

Laddar ordlistan...


Beskrivning

Om du vill testa hur många ord du klarar av att skriva per minut gör du det via formuläret ovan. Ställ dig först i textrutan och därefter skriver du ordet som står fetmarkerat i blått med grön bakgrund och trycker därefter på mellanslags-tangenten (även returslag fungerar). Glöm inte heller bort punkt och kommatecken. Stora och små bokstäver spelar ingen roll.

Du kommer presenteras med ett antal ord och när du fyllt i alla kommer du att få veta hur lång tid det tog för dig och hur många ord per minut som du klarade av att skriva.

Gör om testet mer en en gång och ta ut ett medeltal för att på så vis få ett mer rättvist resultat. Alla kan råka snubbla på tangenterna när man ska försöka överprestera.

Alla tester består av 30 ord, där räknas det sedan ut hur många ord som skrevs i snitt beroende på antalet tecken i orden. Detta för att hela tiden få ett så rättvisande resultat som möjligt.

Vi har nu funnits i över 10 år och drygt en halv miljon skrivtester har utförts av ungefär lika många besökare på den tiden.

Övningar

Du kan använda detta test för att öva in korrekt fingersättning med fingersättningsövningarna. Du börjar med att bara skriva ord som finns på hemmaraden för att därefter öka på antalet knappar som ska användas.

Med tiden kommer du bli snabbare på att skriva desto fler fingrar som är med och jobbar.

Utmana dina vänner

Ännu roligare blir det om du utmanar dina vänner och bekanta i vem som är snabbast att skriva med ett tangentbord. Allt du behöver göra är att länka till ordiminuten.se, eller använda delningsknapparna direkt under testet.

Statistik

Fram till idag har över en kvarts miljon tester utförts och hur just du placerar dig kan du se i diagrammet nedan eller på vår Highscore sida.

Det vi ser idag är att våra besökare snittar på ca 33 ord i minuten, detta borde du väl kunna slå? Så sätt nu igång och öva dig inför att utmana alla andra som också gör dessa tester.

Problem och ideer?

Skulle du upptäcka felstavade ord i testerna, eller att något inte verkar fungera som det ska, eller så kanske du vill att vi ska utöka testet med fler språk. Då är det bara att höra av dig till oss så ska vi försöka lösa det så fort som möjligt.

Tanken är att hålla denna skrivtest sida från att bli lika bloatad och nerskräpad som 10 Fast Fingers, men samtidigt vara så komplett och rolig som möjligt för alla.

Du finner våra kontaktuppgifter längst ner till höger på sidan.

Ord i minuten